• Home
  • Prima
  • Macron, după 5 ore și jumătate de discuții cu Putin: Rusia trebuie să primească garanții „concrete” de securitate

Macron, după 5 ore și jumătate de discuții cu Putin: Rusia trebuie să primească garanții „concrete” de securitate

macron si putin

Este nevoie de o nouă ordine de stabilitate în Europa, iar Rusia trebuie să primească garanții de securitate, dar nu putem accepta împărțirea în noi sfere de influență, pentru că s-ar genera noi tensiuni, a declarat luni seara președintele francez Emmanuel Macron după cinci ore și jumătate de discuții cu Vladimir Putin la Kremlin.

Liderul francez a vorbit despre „noi soluții, inovatoare” și „garanții concrete” și a spus că în următoarele zile și săptămâni vor fi contacte diplomatice intense.

Într-o conferință comună de presă cu liderul de la Kremlin, Emmanuel Macron a apreciat că mai este timp pentru a rezolva criza din Ucraina pe cale diplomatică, în timp ce Vladimir Putin a declarat că ideile liderului francez ar putea face ca lucrurile „să evolueze”. Pe de altă parte, președintele rus a reluat acuzațiile la adresa NATO, despre care a spus că „este agresivă” și caută să se extindă până la granițele Rusiei.

„Suntem amândoi conștienți de gravitatea situației și de necesitatea, în interesul tuturor, de a găsi calea ca să păstrăm pacea și stabilitatea în Europa. Cred cu putere că încă este timp. Dialogul istoric și strategic pe care l-am construit în timpul ultimilor ani poate continua și de aceea am căzut de acord să ne întâlnim la Moscova. Am avut discuții fructuoase, substanțiale, concentrate pe tensiunile actuale și căile de dezescaladare, cum ar fi garanțiile de natură să asigure securitatea și stabilitatea pe continentul nostru”, a declarat Emmanuel Macron, potrivit digi24.ro.

„Nu există securitate pentru europeni dacă nu există securitate pentru Rusia”, a mai spus președintele francez în conferința de presă.

Mai mult aici

Parteneri