Mădălina Dobrovolschi: Rectificarea bugetară anunţată, o încălcare grosolană şi …

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că rectificarea bugetară anunţată de Guvern reprezintă „o încălcare grosolană şi o încercare de a bloca prin constrângeri bugetare activitatea unei instituţii fundamentale”, a afirmat marţi purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

„În privinţa Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele României consideră că rectificarea bugetară anunţată reprezintă o încălcare grosolană şi o încercare de a bloca prin constrângeri bugetare activitatea unei instituţii fundamentale. Consecinţele sunt grave asupra acţiunilor preşedintelui României şi, implicit, a reprezentării statului român. După ce în repetate rânduri actuala majoritate parlamentară a încercat să amputeze prerogativele preşedintelui României, acum Guvernul apelează la această formă de sabotaj bugetar. Indiferent ce cred decidenţii politici aflaţi la guvernare, aici nu este vorba despre Klaus Iohannis, aici este vorba despre statul român, dar şi despre cetăţenii săi”, a declarat Dobrovolschi, la Palatul Cotroceni, notează Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al preşedintelui, rectificarea bugetară nu are nicio legătură cu necesitatea consolidării bugetului naţional, ci este „un instrument de sancţionare bugetară a adversarilor politici şi instituţiilor nesubordonate PSD”.

Distribuie prietenilor

Totodată, Mădălina Dobrovolschi a precizat că Administraţia Prezidenţială a aflat săptămâna trecută, din declaraţiile premierului, şi ulterior dintr-un document publicat pe site-ul Guvernului, că figurează pe o listă în care se regăsesc instituţiile statului care vor avea o rectificare negativă de peste 10 milioane de lei.

Mai mult pe Agerpres