MAE. Atenţie la călătoriile în Italia!

 

Italia se confruntă, începând de vineri seara, cu fenomene meteorologice intense, ca atare Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români să fie la curent cu zonele afectate, pentru a acţiona în consecinţă.

Serviciul de Protecţie Civilă din Peninsulă a emis un cod PORTOCALIU de precipitaţii intense, furtuni şi intensificări puternice ale vântului, care afectează estul regiunii Liguria, regiunea Emilia-Romagna, nordul Toscanei, centrul şi sudul Umbriei, sud-estul Lazio, versantul occidental din Abruzzo şi zona centrală din regiunea Campania. A fost emis şi un cod galben pentru astfel de fenomene în anumite zone din Friuli Venezia Giulia, pentru celelalte părţi din regiunile Emilia Romagna, Toscana, Umbria, Lazio, Abruzzo şi Campania, precum şi pentru Molise, Basilicata şi vestul Sardiniei.

Distribuie prietenilor

Practic, o mare parte a Italiei se confruntă cu aceste fenomene meteorologice cu o intensificare specială pe parcursul zilei de sâmbătă, adăugând o nouă filă la “ciudăţeniile” acestei ierni în Europa şi nu doar.

A se vedea iarna polară care a ocupat o marte parte din SUA şi schimbările bruşte de temperatură din România care intră într-un sfârşit de săptămână cu temperaturi de primăvară-vară şi vizita unui nor dens de praf saharian. Temperaturile ridicate  nu vor dura, spun meteorologii.
Aurelia Apostol, AMPress