• Home
  • Știri
  • MAE: Cinci cetățeni români au fost implicați în gravul accident din Ungaria. Doi dintre ei au fost spitalizați

MAE: Cinci cetățeni români au fost implicați în gravul accident din Ungaria. Doi dintre ei au fost spitalizați

accident ungaria police hu

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că Ambasada României la Budapesta a fost contactată prin intermediul numărului de telefon de urgență al misiunii diplomatice de către alți doi cetățeni români implicați în accidentul rutier produs pe autostrada M1 din Ungaria, între localitățile Tatabanya și Budapesta.

Astfel, potrivit datelor obținute până la acest moment, în total cinci cetățeni români, dintre care unul cu dublă cetățenie, au fost implicați în gravul accident de circulație.

Dintre aceștia, doi au fost spitalizați, unul dintre cetățenii români spitalizați fiind deja externat și deplasându-se în România. Celălalt cetățean român internat primește, în continuare, îngrijiri medicale, fiind în afara oricărui pericol. De asemenea, persoanele în cauză au solicitat sprijinul ambasadei pentru recuperarea bunurilor din autoturismele avariate, aflate în custodia autorităților ungare.

În ceea ce privește persoana decedată în urma accidentului, MAE informează că autoritățile ungare au precizat că aceasta nu este cetățean român.

Ambasada României la Budapesta continuă dialogul cu autoritățile locale și cu familiile cetățenilor români, fiind pregătită să acorde asistență consulară conform competențelor legale.

Parteneri