• Home
  • Știri
  • MAE: Zece pasageri români din autocarul implicat în accidentul din Bulgaria, au intrat sâmbătă seara în țară

MAE: Zece pasageri români din autocarul implicat în accidentul din Bulgaria, au intrat sâmbătă seara în țară

mae atentionare de calatorie 1

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță că, sâmbătă seara,, 10 cetățeni români, pasageri ai autocarului implicat în accidentul rutier de la Veliko Tarnovo, nevătămați, au intrat pe teritoriul României fiind transportați cu un alt autocar al aceleași firme de transport. Al doilea șofer al autocarului, cetățean român, a fost audiat și el în calitate de martor și va reveni în România.

MAE precizează că, încă de la producerea accidentului, Ambasada României la Sofia a întreprins o serie de demersuri de asistență și protecția consulară specifice în astfel de situații, respectiv contactul cu autoritățile bulgare, deplasarea unei echipe consulare mobile la locul producerii accidentului, la unitatea medicală unde au fost internate persoanele rănite și la sediul organelor de poliție și procuratură care instrumentează cazul. De asemenea, personalul consular a facilitat contactele și operațiunile de preluare a pacienților cetățeni români de către echipele medicale ale DSU/SMURD pentru a fi transportați în România pentru îngrijiri medicale. Nu în ultimul rând, reprezentanții misiunii diplomatice a României la Sofia au menținut contactul permanent cu responsabili medicali din România și membrii de familie ai cetățenilor români implicați în accident.

MAE reaminteşte că cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Sofia: +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Parteneri