MAI: 17 sesizări de posibile incidente electorale

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, a declarat că, de la deschiderea secțiilor de vot, la nivel național au fost înregistrate 17 sesizări de posibile incidente electorale care au legătură cu desfășurarea alegerilor.

“De la deschiderea secțiilor de vot și până la această oră, la nivel național au fost înregistrate 17 sesizări de posibile incidente electorale care au legătură cu desfășurarea alegerilor.

Până în prezent nu au fost înregistrate situații grave care să afecteze ordinea publică sau desfășurarea în bune condiții a procesului electoral.
Cinci sesizări nu s-au confirmat. A fost aplicată o singură amendă, în jud Olt, în valoare de 500 de lei pentru apelarea abuzivă a numărului unic de urgențe 112.

Distribuie prietenilor

În general, sesizările au fost despre lipsa unor ștampile sau sfătuirea alegătorilor la sediul secției cu ce candidat să voteze și continuarea propagandei electorale.
Au fost înregistrate mai multe cazuri medicale. De exemplu, în jud. Vaslui s-a solicitat ambulanța pentru locțiitorul președintelui unei secții de votare și un alt membru al aceleiași secții, iar o femeie din Ilfov a fost transportată la spital după ce i s-a făcut rău în secția de votare.
În Vrancea, la o secție de votare, procesul de vot a fost suspendat temporar din cauza stării de sănătate a președintei secției. În prezent, i se asigură asistență medicală de specialitate la fața locului.
În județul Suceava, două secții de votare au rămas fără curent, echipele de intervenție fiind alertate”, a spus Monica Dajbog.

AMPress