• Home
  • Prima
  • MAI: 3.623 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România

MAI: 3.623 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România

ucraineni azil

De la începerea conflictului din Ucraina, 3.623 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România, informează ministerul de Interne. Acești cetățeni beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională, arată comunicatul transmis.

„Pe întreaga perioadă a procedurii, solicitanții de azil pot beneficia de cazare în centrele Inspectoratului General pentru Imigrări, dacă doresc acest lucru, precum și de măsuri de asistență materială, financiară, medicală, consiliere psihologică și juridică de specialitate, acces la piața forței de muncă și activități de adaptare culturală.

Complementar, pot beneficia de suportul organizațiilor internaționale și neguvernamentale care își desfășoară activitatea în domeniul migrației.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 71,2%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, 70.974 de persoane, dintre care 21.003 de cetățeni ucraineni, au intrat în țară, iar 93.417 de persoane, dintre care 23.653 de cetățeni ucraineni, au părăsit teritoriul României.

Totodată, 20.502 de mijloace de transport au trecut frontiera pe sensul de intrare și 25.641 pe sensul de ieșire”, precizează MAI.

AMPress

Parteneri