• Home
  • Știri
  • Maia Sandu l-a desemnat pe Dorin Recean premier al Republicii Moldova, după ce Natalia Gavrilița a demisionat

Maia Sandu l-a desemnat pe Dorin Recean premier al Republicii Moldova, după ce Natalia Gavrilița a demisionat

maia s

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a desemnat pe Dorin Recean candidat pentru funcția de prim ministru, după ce Natalia Gavriliţa şi-a anunţat demisia din fruntea guvernului, în cursul unei conferinţe de presă, fără a preciza motivul acestui gest. Demisia vine după 18 luni de mandat și a însemnat implicit demisia întregului cabinet.

„Am decis că este necesar să accelerăm și să întărim eforturile prin numirea unui nou guvern. Este o perioadă grea pentru toată lumea, iar sarcina noastră nu este doar să rezistăm, ci să mergem mai departe. Un nou guvern va trebui să crească nivelul de securitate al țării”, a declarat președinta, în timp ce premierul desemnat a dat asigurări că va începe imediat demersurile pentru formarea echipei guvernamentale.

Dorin Recean are 48 de ani și este consilier prezidențial al președintelui Republicii Moldova pe probleme de securitate. Deține funcția de secretar general al Consiliului Suprem de Securitate, începând cu 7 februarie 2022. Recean a fost anterior ministru al Afacerilor Interne.

Redăm declarațiile președintelui Maia Sandu:

– Am decis că este necesar să accelerăm și să întărim eforturile prin numirea unui nou guvern. Este o perioadă grea pentru toată lumea, iar sarcina noastră nu este doar să rezistăm, ci să mergem mai departe.
– Un nou guvern va trebui să crească nivelul de securitate al țării.
– Am avut consultări cu fracțiunile parlamentare. Am semnat decretul prin care l-am desemnat pe Dorin Recean candidat la funcția de prim ministru al Republicii Moldova.
– As vrea să facem din 2023 un an al reconstrucției. Reconstrucție de economie, de localități, reconstrucție de justiție.
– O reconstrucție la care să contribuim cu toții, acolo unde suntem. Fără așteptări nerealiste, dar cu pași hotărâți.
– Noua echipă guvernamentală va fi formată prompt, noul guvern va conduce țara pe acest drum al reconstrucției.
– Țara noastră va ieși cu capul sus din această perioadă tulbure.

Noul premier desemnat va avea la dispoziție 14 zile pentru a forma echipa guvernamentală, iar ulterior va trebui să meargă în Parlament pentru a cere votul de încredere.

Sursa – stiri.tvr.ro

Parteneri