AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Peste 22.700 de morți în Turcia și Siria. Erdogan recunoaște că intervențiile nu s-au desfășurat „atât de repede pe cât am sperat”

 

Intervenţiile de căutare și salvare nu s-au desfăşurat „atât de repede pe cât am sperat”, a recunoscut vineri, pentru prima dată, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, la cinci zile după seismele care au provocat, conform ultimelor bilanțuri provizorii, moartea a peste 22.700 de persoane în Turcia şi în Siria.

„Distrugerile au afectat atât de multe imobile (…) încât, din păcate, nu am putut desfăşura intervenţiile atât de repede pe cât am sperat”, a declarat şeful statului turc în timpul unei vizite în oraşul Adiyaman, în sudul ţării, extrem de afectat de catastrofă, notează adevarul.ro.

Erdogan a recunoscut încă de miercuri existenţa unor „lacune” în intervenția de salvare după cutremure, adăugând că este „imposibil să fii pregătit pentru un astfel de dezastru”.

Aflat la putere de 20 de ani, Erdogan, care își dorește un nou mandat în alegerile programate pentru 14 mai, este puternic criticat de supravieţuitori pentru lentoarea echipelor de intervenţie, transmite AFP.

„În această perioadă, poate că există lipsuri, probleme tehnice, dar suntem alături de populaţia noastră cu toate mijloacele”, a dat asigurări Erdogan, susținând că Turcia a organizat „probabil cea mai mare echipă de intervenţie din lume, cu 141.000” de salvatori.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!