• Home
  • Prima
  • Majestatea Sa Margareta, vizită la punctul de trecere de la Isaccea: „Sunt foarte mândră de ce fac românii”

Majestatea Sa Margareta, vizită la punctul de trecere de la Isaccea: „Sunt foarte mândră de ce fac românii”

margareta

Majestatea Sa Margareta, președintele Crucii Roşii Române, a efectuat, miercuri şi joi, o vizită publică, în judeţul Tulcea.
Custodele Coroanei a apreciat efortul depus de autoritățile române în sprijinirea refugiaților ucraineni și a susținut că este mândră de implicarea societății civile.

„Mi se pare foarte bine organizat. Sunt foarte mândră de ce fac românii, că au deschis braţele şi inimile. Este un lucru frumos şi necesar. O să dureze în timp, iar asta e problema. (…)
Este un efort mondial pe care-l facem acum, dar România este exemplară cum a reacţionat şi sunt foarte mândră. Dar trebuie să facem un efort în timp”, a afirmat Majestatea Sa Margareta, potrivit b1tv.ro.

Majestatea Sa a menţionat şi implicarea Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR), al cărei reprezentant ad-interim în România, Pablo Zapata, participă la coordonarea eforturilor de sprijinire a persoanelor care părăsesc Ucraina.

„Suntem aici pentru a discuta cu autorităţile şi pentru a lucra împreună, să coordonăm eforturile familiei Naţiunilor Unite care deţine capacităţi variate şi specializate şi să le punem la dispoziţia României. Obiectivul nostru comun este să-i sprijinim pe refugiaţi”, a remarcat Pablo Zapata, prezent joi la Isaccea, citat de Agerpres.

Parteneri