• Home
  • Știri
  • Maria Zaharova îl atacă pe Bogdan Aurescu în scandalul „limbii moldoveneşti”: „Nici ministrul român nu a existat niciodată”

Maria Zaharova îl atacă pe Bogdan Aurescu în scandalul „limbii moldoveneşti”: „Nici ministrul român nu a existat niciodată”

zaharova 1

Declarațiile ministrului de Externe Bogdan Aurescu, în care spunea că limba moldovenească nu există, au deranjat Kremlinul. Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, a răspuns cu un atac dur la adresa oficialului român.
„ Ministrul Aurescu a declarat că limba moldovenească ar fi fost creată artificial în perioada sovietică. Nici domnul Bogdan Aurescu nu a existat niciodată, dar până la urmă a fost creat. Este posibil acum să-l numim o construcţie artificială”, a spus aceasta, potrivit digi24.ro.

Zaharova a prezentat din nou teoria susținută de Kremlin, conform căreia limba moldovenească este mai veche decât cea română, care ar fi doar un dialect. Discuțiile au apărut după ce parlamentul de la Chișinău a adoptat o lege care stabilește că româna este limba oficiala a statului.

Ministrul Afacerilor Externe declara, în urmă cu câteva zile, înaintea reuniunii Consiliului Afacerilor Externe (CAE) de la Bruxelles, că limba moldovenească nu există, fiind doar o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică. Afirmația acestuia venea după reacția omologului rus cu privire la limba română ca limbă oficială în Moldova.

Mai mult aici

Parteneri