AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Marian Nazat: Anul Ciolacului?

 

 

Dacă am trăi în China, spre care  eu privesc cu neascunsă nădejde, 2024, pe stil românesc, cu alegeri peste alegeri, ar fi  Anul Ciolacului ! Păi, buzoianul, fără să fi câștigat  personal vreo bătălie  electorală, este, astăzi, după sufragiul din iunie, cel mai puternic  lider de pe scena politică dâmbovițeană. Căci partidul său a câștigat 24 de consilii  județene și încă două în parteneriat cu liberalii, bașca majoritatea primăriilor de sector din Capitală, o izbândă incontestabilă și irepetabilă curând! În plus, a scăpat și de câțiva „oameni grei” dinlăuntrul  formațiunii pe care o conduce cu zâmbetu-i înșelător, între care Vasile Dâncu (plecat  la Bruxelles) și Gabriela Firea, care și-a făcut harakiri, de bunăvoie și nesilită de nimeni,  deși avea și alternativa elegantă de a nu mușca din mărul otrăvit al Primăriei Generale. Apoi, Paul Stănescu  e deja amintire, semn transmis chiar de către slătinenii lui, iar închipuitul Alfred Robert Simonis și-a cam pus în cui pofta de mărire… Vasăzică,  dacă chinezii au Anul Șobolanului sau al Dragonului, noi am pășit adânc în Anul Ciolacului, însă cel mai  dificil este să-ți gestionezi succesul ! O știm de la predecesorii lui, toți lichidați prin lupte de culise kiseleffiene ori prin mârșăviile „statului paralel”! Din fericire, deocamdată, „câmpul tactic” pare să fi devenit doar  o amintire (sinistră, ce-i drept!)  a vremurilor  în care  generalul Coldea o cordea public pe ușuratica Justiție!

Până una-alta,  Marcel Ciolacu și-a încordat mușchii și a transmis un mesaj clar: la  asemenea  scor electoral, PSD trebuie să aibă musai un candidat propriu la prezidențialele  din toamnă! Chiar și Geoană?  De ce nu,  în politică, niciodată să nu spui niciodată! Cu toate că varianta  cu Nicolae Ciucă  la Cotroceni ar fi cea mai  convenabilă pentru actualul și viitorul premier Ciolacu… Că nu s-o gândi la Maia Sandu, cum se zvonește pe la unele colțuri?!

Oricum, o vară lungă și fierbinte,  în dârdora căreia vom afla și misterul urmașului inutilului Iohannis. Și nu cumva să uităm că n-aduce anul ce-aduce ceasul! Ceasul american, desigur, decis ca nicicând să dea ora exactă pretutindeni pe glob!

 

 

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!