Marina Almășan, premiată pentru creație, în China

 

Realizatoarea de televiziune Marina Almășan și-a lansat zilele acestea, la Târgul Internațional de carte de la Beijing, volumul „China cea de taină”. Pe lângă acest eveniment extrem de important, Marina Almășan a participat la Conferința Asociației chineze care promovează scriitorii străini care au publicat cărți despre China, unde a și ținut un discurs, cu succes la auditoriul asiatic, după cum ea însăși mărturisește.

premiu 2De departe, surpriza uriașă pentru Marina a fost când și-a auzit numele pe lista premiaților pentru creație, în cadrul unei ceremonii grandioase, organizată de Chinese Culture Translation&Studies Support Network, la care au participat scriitori si editori din întreaga lume.

Distribuie prietenilor

marina premiu 1„…La un moment dat, m-am trezit strigată și suită pe scenă, alături de alți câțiva scriitori faimoși din lume.Tocmai când mă pregăteam să leșin, m-am trezit premiată cu …Premiul pentru creație, aplaudată, fotografiată și filmată din toate părțile! …Tensiune 22?!? Puțin spus! A fost o uriașă surpriză, pe care mi-au pregătit-o organizatorii! ( acum înțeleg eu de ce insistau să ne petrecem și dupa-amiaza în Târg!).
Așadar, “China cea de taină” a mea, a devenit, pentru mine, China…cea mai faină!”, a scris Marina Almășan, pe pagina de facebook.

O felicităm la rându-ne pe realizatoarea de televiziune care a redescoperit bucuria – iată, încununată cu succes – a scrisului.
Giorgiana Radu, AMPress