Maşina de tuns iarba şi motopompa indispensabile în orice gospodărie

wp masinadetunsiarbasimotopompaindispensabileinoricegospodarie

Motosapa, motocultorul, maşina de tuns iarba, suflătoarea de frunze şi motopompa sunt câteva dintre ustensilele care uşurează activitățile cotidiene ale oricărui gospodar, dar care totodată pot fi utilizate cu succes pentru creșterea randamentului în cazul producătorilor mici.

În rândurile următoare ne vom opri atenția asupra a două dintre cele menționate: motopompa şi mașina de tuns iarba, vom analiza câteva aspecte legate de modul de întrebuințare ale acestora dar şi despre cum trebuie utilizate pentru a beneficia o perioadă cât mai îndelungată de avantajele lor. 

Maşina de tuns iarba – aplicabilitate

Masina de tuns iarba este acea ustensilă care-ţi permite să ai un gazon care arată mereu impecabil, dar este şi dispozitivul ce facilitează degajarea terenului de ierburi înainte de a începe lucrările de prelucrare a solului. Maşina de tuns iarba trebuie selectată în funcție de necesități. Un model electric este recomandat pentru suprafețe medii şi mici iar variantele cu baterie sunt soluții perfecte pentru peluze mici. Pentru peluzele mari, parcuri şi terenuri de sport sunt potrivite modele alimentate cu benzină, mai puternice și mai eficiente în astfel de situații.

Multe dintre mașinile de tuns iarbă existente pe piaţă sunt prevăzute cu accesorii diverse, printre care şi tocător şi sac pentru depozitarea resturilor vegetale. Astfel de dotări pot fi diferite de la un model la altul. 

Motopompa – flux continuu de apă

Fie că vorbim despre fântâni săpate la adâncime mare sau de puţuri puțin adânci, soluția pentru a beneficia de flux constant de apă este motopompa. Această piesă trebuie selectata în funcţie de particularitățile de montare, de adâncime dar şi de debitul de apă necesar. Motopompele sunt dispozitive indispensabile în zonele în care rețeaua de apă este inaccesibilă, dar şi în gospodăriile în care se fac irigații organizate.

Atât motopompa cât şi maşina de tuns iarba sunt dispozitive ce necesită manipulare corectă pentru a se evita accidentările Pentru a putea fi exploatate o perioadă îndelungată se recomanda atenţie legat de întreținere, manipulare şi depozitare pe timpul iernii. 

Parteneri