• Home
  • Prima
  • Măsurile de relaxare se amână. România cunoaşte o creştere explozivă a îmbolnăvirilor cu Covid-19

Măsurile de relaxare se amână. România cunoaşte o creştere explozivă a îmbolnăvirilor cu Covid-19

trei sibieni

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a transmis că măsurile de relaxare care urmau să intre în vigoare la 1 iulie vor fi amânate în urma creșterii explozive a îmbolnăvirilor și a cazurilor grave de la terapie intensivă.

„S-a evaluat tot ce a însemnat ultimele două săptămâni, în care am avut o creștere a numărului de cazuri noi, în care au crescut cazurile în terapie intensivă, a crescut numărul de decese. Recomandările specialiștilor din Grupul Tehnico-Științific sunt de a amâna noile măsuri de relaxare pe care le aveam pentru 1 iulie. Umărim zilnic și săptămâna care urmează, evoluția numărului de cazuri, evoluția cazurilor de la terapie intensivă, evoluția deceselor și respectarea normelor de precauție, reguli de igienă, distanțarea fizică. Noi nu am terminat valul 1 al bolii. Ceea ce se întâmplă acum este o recrudescență a nerespectării regulilor. (…) Concetățenii noștri să se uite în jur, să vadă ce este în secțiile de terapie intensivă din spitale, să vadă că se poate deceda la 31 de ani fără comorbidități (…)”,a spus  ministrul Tătaru la Digi24.

Cazul unei tinere fără comorbidități, care a mers la doctor cu o tuse ușoară, cu temperatura sub 37 grade, a murit în 24 de ore în urma unei evoluții galopante a bolii Covid – 19, ceea ce ridică o serie de noi întrebări legate de această boală.

Aurelia Apostol, AMPress

Parteneri