Maternitatea Giulești, explicații pentru infecțiile cu stafilococ auriu: „Nici Doamne-Doamne nu ar putea să ne răspundă”

 

Doru Pană, purtătorul de cuvânt al Maternității Giulești, a declarat că este greu să găsească o explicație pentru infecțiile cu stafilococ auriu depistate în instituție, subliniind că nici Dumnezeu nu ar putea să răspundă la această întrebare.

„Este foarte greu să vă răspund la această întrebare. Cred că nici Doamne-Doamne nu ar putea să ne răspundă. (…) În momentul în care ei (n.r. Spitalul Alexandrescu) au anunţat DSP, iar DSP ne-a anunţat pe noi, în acel moment în spital epidimiologul a dispus să se recolteze la personal a spus să se recolteze pe secţia de naotologie acolo unde au fost copiii internaţi. S-au recoltat culturi, majoritatea au ieşit negative. Au ieşit şi câteva culturi pozitive la angajaţi. Angajaţii respectivi au fost scoşi din ture, s-au dispus măsuri de igienizare. Zona în care au lucrat angajaţii respectivi a fost eliberată şi dezinfectată, nu odată, dar de mai multe ori, ca să nu existe nicio problemă”, a spus Pană, potrivit realitatea.net.

Distribuie prietenilor

Doru Pană susține că, momentan, nu există niciun vinovat pentru infecțiile cu stafilococ auriu din instituție. „Nu pot spune că avem un vinovat, nu am depistat un vinovat (…) Nu avem nişte rezultate definitive la problele luate la DSP”, a declarat Pană.