Controale în maternități, după ce 12 bebeluși au fost contaminați cu stafilococ auriu

Autoritățile sunt în alertă, după ce 12 bebeluşi au fost contaminaţi cu stafilococ auriu. Toți s-au născut la Maternitatea Giulești din Capitală. Micuții au ajuns, la doar câteva zile după externare, la Spitalul Grigore Alexandrescu, după ce le-au apărut pustule.

În Spitalul Grigore Alexandrescu mai sunt internaţi şase bebeluşi. Trei dintre ei au probleme respiratorii, iar ceilalţi, infecţii cutanate, dar medicii spun că starea lor este stabilă.

Cazurile au fost raportate Direcţiei de Sănătate Publică din Bucureşti, care a demarat un control la Maternitatea Giuleşti. Inspectorii au prelevat probe de pe suprafeţe şi de pe mânile personalului. Şi spitalul a demarat propria anchetă, iar saloanele au fost dezinfectate.

Distribuie prietenilor

Ministerul Sănătăţii a extins controlul DSP în toate maternitățile de stat și private din Capitală.

„Nu toţi s-au infectat cu stafilococ auriu în spital. Cred că un număr de șapte au fost cu infecţii asociate actului medical. Corpul de Control al Direcţiei de Sănătate Publică şi al Ministerului Sănătăţii verifică toate maternităţile din Bucureşti, publice şi private”, a spus ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Controalele vor fi extinse şi în restul ţării.

Sursa – stiri.tvr.ro