Medic lovit într-o clinică privată

Cu o întârziere de circa două săptămâni, fiul unui medic din Galaţi a postat imagini filmate în care tatăl său este lovit de un individ care venise la consult, peste rând, cu prietena sa.

„Miercuri, 20.02.2019, ora 9.39. Am cugetat mult daca sa postez inregistrarea agresiunii. Am ajuns la concluzia ca, pe langa actiunea penala, este necesara si o constientizare a unor asemenea situatii de catre toti colegii – nu numai din relatari verbale ci si video. PS – nu ma victimizez, am postat doar pentru ceilalti colegi, pentru a realiza la ce se pot astepta. Am inaintat plangerea la parchet. Astept procedurile. Apropos – in Moldova (pe care multi o desconsideram) pentru asa ceva respectivul individ ar face 15 ani puscarie. La noi – intre 6 luni si 3 ani (daca nu vor fi sase luni cu suspendare). Ca sa fie clare anumite aspecte si sa nu apara intrebari : unitatea la care lucrez a chemat imediat paza si politia, a facut toate demersurile legale necesare in asemenea situatii. Eu am depus plangere penala. Vom vedea cum se va rezolva. Postarea a fost doar un strigat (sper ca nu in van) asupra comportamentului multor pacienti , ajungandu-se si la aceste agresiuni fizice. Nu este teama ci revolta!”, a scris fiul medicului agresat, în postarea care însoțește înregistrarea.

Acesta a precizat ulterior că „filmarea este facuta intr un centru medical privat, unde nu se dau “atentii”… totul se plateste cu chitanta. Deci…ca sa fim bine intelesi pentru cei care nu au prins ideea: nu e vorba de o “spaga” neonorata… e vorba despre o clinica privata unde are loc un act de violenta asupra unui cadru medical!!!”

Agresarea medicilor se petrece tot mai des, cazuri similare petrecându-se în unităţi medicale din Prahova sau Bucureşti. Nervozitatea este uneori deopotrivă a pacienţilor şi medicilor. În cazul de mai sus este evident vorba de derbedeism în care individul agresor spune – am plătit, mă consulţi când vreau eu, dacă nu te cârpesc.

C. Zamfir, AMPress