Medic: Va sărbători Revelionul doar cine va supraviețui. Pandemia e ca un război

Timp de 12 ore, medici, specialişti şi cercetători au răspuns la cele mai importante întrebări despre vaccinare şi au oferit informații şi explicaţii în privinţa imunizării, la „Maratonul Informării” despre COVID-19. Evenimentul transmis online a avut loc la Biblioteca Naţională din Capitală, iar o parte din eveniment a fost moderat şi de reporterul Digi24, Carla Tănasie.

Carla Tănasie: Mai rău se poate în condițiile în care avem vaccin?

Cătălin Apostolescu, managerul Spitalului Matei Balș: „Da, se poate și mai rău. Depinde ce vrem să facem, avem la dispoziție mijloacele de a opri pandemia, dacă le folosim va fi bine, dacă nu le folosim poate să fie și mai rău. Revelionul îl vor sărbători doar cei care vor supraviețui. Cei care vor un nou an trebuie să aibă grijă să supraviețuiască”.

Medicul Cătălin Apostolescu, managerul Spitalului Matei Balș, spune că ar fi nevoie de o schimbare a legislației în România.

Cătălin Apostolescu: „Avem nevoie de legi, pandemia este echivalentul unui război. Avem nevoie de legi pentru pandemie, nu putem pleca la război cu legi de pace”.

Carla Tănasie: Sunt medici care își iau adeverințe să nu intre la COVID, să nu facă gărzi.

Cătălin Apostolescu: „Dacă acum ar izbucni război România – Bulgaria soldații ar spune că au program până la 8 și dacă vrem să lupte după ora 8 va trebui să le plătim orele suplimentare?”.

Șeful DSU, Raed Arafat spune că scăderea numărului de vaccinări este efectul eșecului certificatului verde la votul din Parlament.

Continuarea aici