Medicul Gheorghe Burnei, suspendat din toate funcțiile

 

Medicul Gheorghe Burnei a fost suspendat din functiile de prodecan si profesor universitar al Facultatii de Medicina Bucuresti, dar si din functia de sef al Sectiei de Ortopedie a spitalului Marie Curie, dupa ce procurorii l-au pus sub acuzare pentru luare de mita si il suspecteaza ca a facut experimente pe copii.

Potrivit ziare.com, purtatorul de cuvant al UMF „Carol Davila” Bucuresti, Valentin Mateescu, a declarat ca decizia de suspendare a lui Gheorghe Burnei din functiile de prodecan si profesor va fi aplicata pana cand procurorii vor finaliza ancheta penala si in instanta va fi data o solutie definitiva.

Distribuie prietenilor

Pe de alta parte, Corpul de Control al Ministerului Sanatatii face verificari la Spitalul „Marie Curie” din Capitala, dupa ce medicul Gheorghe Burnei a fost pus sub acuzare pentru luare de mita si este suspectat ca a facut experimente pe copii folosind dispozitive medicale confectionate artizanal, oase de vita fierte si filtre de tanc, in conditiile in care spitalul punea la dispozitie proteze omologate.

Si Colegiul Medicilor Bucuresti s-a autosesizat in cazul lui Gheorghe Burnei, dar va incepe investigatia in legatura cu eventuale incalcari ale codului de deontologie medicala dupa finalizarea anchetei penale.

Medicul Gheorghe Burnei a fost retinut sambata noapte de procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti, care au cerut instantei arestarea preventiva a acestuia pentru 15 fapte de luare de mita.

Tribunalul Bucuresti a respins arestarea preventiva a lui Burnei si a dispus plasarea in arest la domiciliu, decizie care nu este definitiva si a fost contestata la Curtea de Apel.