AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Medicul Radu Țincu: Nu cred că o să mai fie un val atât de intens de îmbolnăviri

Foto - Antena 3

Organizația Mondială a Sănătății a decis să mențină COVID-19 la nivel de panemie tocmai pentru că îi este mult mai ușor să poată controla și să poată evalua la nivel internațional evoluția pandemiei, a explicat Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca, joi, la Știrile B1 TV.

Pe de altă parte, specialistul a atras atenția că în continuare există focare de COVID-19 cu o transmitere accelerată, iar acoperirea vaccinală nu s-a realizat în mod unitar pentru întreg globul.

„În primul rând, Organizația Mondială a Sănătății nu a ridicat acest grad de pandemie tocmai pentru că este mult mai ușor să poată controla și să poată evalua la nivel internațional evoluția acestei pandemii. În continuare există focare cu o transmitere accelerată. Vedem că în China avem un număr mare de cazuri diagnosticate în fiecare zi. Pe de altă parte, acoperirea vaccinală nu s-a realizat în mod unitar pentru întreg globul. Sunt țări unde numărul de persoane vaccinate este unul încă extrem de redus. În acest context al mai multor aspecte diferențiabile la nivel global, Organizația Mondială a Sănătății a ales să mențină acest grad de pandemie și să nu trecem la faza endemică”, spune Radu Țincu.

Referitor la nevoia de a ne proteja în continuare, el a afirmat: „Fiecare dintre noi, sigur, trebuie să respectăm măsurile sanitare, că până la urmă, chiar dacă îmbolnăvirile cu varianta Omicron sunt mai blânde comparativ cu variantele precedente, ele creează un anumit grad de disconfort, chiar și pentru câteva zile, oamenii respectivi trebuie să rămână la domiciliu, sunt scoși din activitatea lor cotidiană și, sigur, unii dintre ei pot să necesite chiar anumite tratamente simptomatice”.

„De aceea, ar trebui să evităm să ne îmbolnăvim, pentru că nu este nicio bucurie pentru nimeni să suporte unele semne și simptome de viroză respiratorie”, a continuat medicul.
Întrebat dacă ne mai putem aștepta la valuri de infectări cu multe cazuri, având în vedere situația din momentul de față, Radu Țincu a spus: „Nu cred că o să mai fie un val atât de intens de îmbolnăviri. Cel mai probabil, în toamnă vor exista creșteri ale numărului de cazuri pentru că oamenii se reîntorc din concedii, vor reîncepe activitățile școlare, vremea va favoriza transmiterea unui virus cu transmitere respiratorie, însă nu cred că vom mai ajunge la un număr atât de mare de îmbolnăviri”.

„Chiar dacă ar fi să avem o creștere a numărului de cazuri, până la urmă ne interesează ca toate aceste cazuri să fie forme ușoare de boală, care să nu necesite spitalizare sau să determine internarea în Terapie Intensivă, ceea ce cred că la acest moment este un scenariu extrem de posibil, ca oamenii să nu mai aibă nevoie de spitalizare”, a adăugat Radu Țincu, potrivit b1tv.ro.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!