Președintele Iohannis: Doctorul Valeriu Gheorghiță, coordonator al campaniei de vaccinare anti Covid -19

 

Președintele Klaus Iohannis a susținut marți seara o conferință de presă, după ședința de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei Covid-19, la care au participat premierul Ludovic Orban, miniștrul Apărării, ministrul Sănătății, șeful DSU și reprezentantul României la OMS.

Președintele a anunțat că doctorul Valeriu Gheorghiță a fost desemnat coordonator al campaniei de vaccinare anti Covid -19.

Distribuie prietenilor

„România, ca parte a acordurilor europene, trebuie să fie pregătită pentru a gestiona corespunzător campania de vaccinare. În ședința de azi a fost desemnat si un coordonator al campaniei, domnul doctor Valeriu Gheorghiță, medic primar de boli infecţioase la Spitalul Militar Central. Vaccinarea se va face etapizat si va începe cu anumite grupe de populație În primă fază e vorba de personalul medical. Au fost stabilite măsurile generale. Am solicitat experților să comunice clar și transparent aceste măsuri personalului medical și populației. E deosebit de important să combatem dezinformarea și fake news-urile care au un efect manipulatoriu profund nociv. Atât timp cât dovezile științifice susțin eficiența și siguranța vaccinurilor, trebuie să ne unim eforturile pentru a implementa o campanie de vaccinare eficientă”, a spus Klaus Iohannis.

Aurelia Apostol, AMPress