Mihai Constantinescu, în moarte cerebrală. Se discută dacă va fi sau nu deconectat de la aparate

 

Cantautorul Mihai Constantinescu este, după ce a suferit al treilea stop cardio-respirator, în moarte cerebrală.

In aceste momente, medicii spitalului Floreasca din Bucuresti discuta cu familia pentru a se decide dacă Mihai Constantinescu va fi sau nu deconectat de la aparate, din cauza leziunilor  ireversibile ale creierului.

Distribuie prietenilor

„Este îngrijorător faptul că a stat în stop cardio-respirator 10 minute, ceea ce duce în mod obișnuit la leziuni ireversibile ale creierului. Aceasta este problema importantă. Dacă s-ar fi putut în primele 5-6 minute situația era mult mai bună deoarece leziunile cerebrale nu erau ireversibile.

Al doilea element este hemoragia cerebrală. Oare era legată de un tratament anterior anticoagulant sau în contextul stopurilor cardio-respiratorii pe care le-a avut?

Sunt convins că Mihai Constantinescu beneficiază de tratamentul cel mai benefic în această direcție la Spitalul Floreasca, dar este foarte îngrijorător că a făcut aceste stopuri cardio-respiratorii”, a spus medicul cardiolog Stefan Dragulescu prin legatura telefonica, in cadrul jurnalului de stiri de la Romania TV, conform evz.ro.