• Home
  • Prima
  • Minciuna decapitează. Profesorul a fost ucis de un extremist musulman în urma minciunii unei eleve

Minciuna decapitează. Profesorul a fost ucis de un extremist musulman în urma minciunii unei eleve

prof decapitat

Eleva de la care a pornit campania de denigrare a profesorului decapitat în Franța recunoaște că a mințit.
O elevă de 13 ani din Franța a recunoscut că a mințit și a răspândit informații false în cazul profesorului Samuel Paty, decapitat anul trecut de un extremist musulman. Fata declarase inițial că profesorul le ceruse elevilor musulmani să iasă din clasă, în timp ce el le arăta celorlalți elevi caricaturi cu profetul Mahomed.

Eleva a recunoscut acum că nici măcar nu se afla în clasă, scrie BBC. Inițial, ea îi spusese tatălui ei că profesorul Paty le-a cerut elevilor musulmani să iasă din clasă, în timp ce el le arăta celorlalți caricaturile cu Mahomed, la un curs despre libertatea de exprimare și blasfemie.

„A mințit pentru că se simțea prinsă într-o capcană, deoarece colegii ei o rugaseră să fie purtătoarea lor de cuvânt”, a declarat avocatul fetei pentru AFP.

Tatăl ei a făcut o plângere la adresa profesorului și a demarat o campanie online împotriva lui.

Procurorii au spus că a existat o „legătură de cauzalitate” între campania de denigrare online și uciderea lui Paty.

Eleva este acuzată de calomnie, în vreme ce tatăl ei și un cleric musulman sunt acuzați de complicitate la ucidere.

Profesorul de istorie și geografie Samuel Paty a fost decapitat în octombrie 2020 de un atacator care ulterior a fost împușcat și omorât de polițiști. Momentele de groază au fost surprinse de un martor care se afla la o distanță sigură de locul faptei.

Atacatorul, Abdullakh Anzorov, de 18 ani, a fost împușcat de poliție la scurt timp după ce l-a decapitat pe profesorul Samuel Paty.

DIGI24.ro

Parteneri