• Home
  • Știri
  • Ministerul Finanțelor propune înghețarea tarifelor RCA timp de 6 luni

Ministerul Finanțelor propune înghețarea tarifelor RCA timp de 6 luni

caciu 4

Ministerul Finanțelor, condus de Adrian Câciu (PSD), a propus oficial, printr-un proiect de Hotărăre de Guvern, plafonarea timp de șase luni a tarifelor RCA la nivelul din martie anul trecut. Noile tarife se vor aplica odată cu intrarea în vigoare a Hotărârii, iar asiguratorii care nu o respectă riscă amenzi între 1.000 lei și 50.000 lei.

„Tarifele de primă maxime […] se stabilesc la nivelul propriilor tarife de primă care au fost practicate de către fiecare asigurător RCA la data de 1 martie 2022 și sunt valabile pentru o perioadă de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri”, arată proiectul Ministerului Finanțelor, citat de Economedia, potrivit b1tv.ro.

Dacă tarifele la 1 martie 2022 sunt mai mari decât cele de la 1 martie 2023, atunci asiguratorii RCA vor aplica tariful mai mic dintre cele două.

Noile tarife maxime se vor aplica în cazul contractelor RCA încheiate după data intrării în vigoare a Hotărârii de Guvern. Asigurătorii care depășesc nivelul tarifelor stabilite în Hotărâre riscă amenzi cuprinse între 1.000 lei și 50.000 lei.

Parteneri