Ministerul Sănătăţii, anchetă în cazul de la Timişoara

Ministerul Sănătății, prin Direcția de Sănătăte Publică Timiș a demarat o anchetă în ceea ce privește cazul de la Timișoara.

„Reprezentanții DSP Timiș au prelevat probe de apă din locuințele persoanelor afectate în vederea determinărilor microbiologice și fizico – chimice în laboratorul instituției. Menționăm că inspectorii sanitari nu au putut lua legătura direct cu administratorul blocului și cu reprezentantul firmei de deratizare / dezinsecție, deoarece aceștia sunt interogați de organele abilitate, urmând ca acest lucru să aibe loc imediat ce va fi posibil”, arată un comunicat transmis de Ministerul Sănătății.

„A fost identificată societatea de deratizare / dezinsecție și urmează să se efectueze un control pentru verificarea avizelor substanțelor biocide utilizate și a modului cum au fost administrate.
În ședința Comitetului pentru Situații de Urgență care a avut loc la Instituția Prefectului Timiș începând cu ora 14,00 s-a hotărât evacuarea întregului imobil. În prima etapă 45 de persoane care au fost evacuate și cazate într-un liceu timișorean au fost verificate din punct de vedere igienico – sanitar de către inspectori ai SCSP din cadrul DSP Timiș”, precizează sursa citată.

Distribuie prietenilor

Ancheta este în desfășurare.

AMPress