Ministresă către premier: ”Măi p..ifrici, tu înțelegi ceva din …”

Politică mare la București, unde mă găsesc și eu, dând din stânga cu volanul prin intersecții și înotând cu dreapta prin apa deasă a trotuarului. Scăpat de la țară în lumea bună, încerc să pescuiesc informații de utilitate publică, fiindcă, nu-i așa, ziaristul, oriunde s-ar găsi, rămâne un argat al opiniei publice. O sursă din lumea documentată îmi povestește ceva ce nu mă cutremură, dar dezleagă multe. Cică o ministresă, la ședința de guvern, i-ar fi zis premierului, pe un ton de chivuță înfuriată, ”Mâi p..ifrici, tu înțelegi ceva din ce se discută aici?”.
Cum dracu, întreb eu, să-i zică așa șefului ei?
Tocmai asta e, îmi spune sursa, care jură că așa stau lucrurile, avea dezlegare și chiar sarcină de la șeful ei ăl mare să zică ce a zis.
Să înțeleg că șeful ăl mare are ceva cu premierul pe care tot el l-a pus?
Enervarea e evidentă și vine din momentul în care premierul a priceput că un guvern se conduce din Palatul Victoria, iar șeful acelui executiv e chiar el. ”Chivuța”, știută pentru limbariță, a fost pusă să zică ce a zis, dând un avertisment.
Și ”p..ifrici” ce a răspuns?
Păi n-a răspuns și a înghițit.
Politică de rang înalt la București. Lume subțire, ca rochiile de comandă specială, atârnate pe umerașele magazinelor de care blegomanul sărac nu se atinge.