• Home
  • Prima
  • Ministrul Apărării: Rusia nu a răspuns până acum propunerii de a vizita scutul de la Deveselu

Ministrul Apărării: Rusia nu a răspuns până acum propunerii de a vizita scutul de la Deveselu

deveselu 1

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a declarat duminică, la emisiunea ”Insider Politic”, de la Prima TV, că Rusia nu a răspuns până în acest moment invitaţiei de a vedea scutul de la Deveselu şi susţine că se îndoieşte că Rusia va accepta reciprocitatea la aceste lucruri.
Vasile Dîncu a fost întrebat cum crede că va reacţiona Rusia la invitaţia SUA de a vizita baza de la Deveselu pentru a se convinge că este un scut defensiv şi nu ofensiv.

“Rusia este întotdeauna surprinzătoare în reacţii. Ceea ce au propus americanii şi aici aş vrea să spun acest lucru pentru că mi s-a părut că în opinia publică într-adevăr oamenii nu cunosc detaliile. SUA şi NATO nu au răspuns la cererile Rusiei, care erau cunoscute şi inacceptabile şi a venit cu altă propunere. Au trimis o scrisoare, nişte propuneri, printre care şi acest schimb, care exista înainte atunci când nu se retrăsese Rusia, de exemplu, din comunităţile comune cu NATO, acela al transparenţei şi sigur că asta o propunere pe care SUA a făcut-o. Federaţia Rusă nu a răspuns până în acest moment acestei propuneri”, a declarat Vasile Dîncu, potrivit news.ro.

Parteneri