• Home
  • Prima
  • Ministrul Apărării spune că zeci de români îi scriu zilnic și cer ca țara noastră să nu mai sprijine Ucraina

Ministrul Apărării spune că zeci de români îi scriu zilnic și cer ca țara noastră să nu mai sprijine Ucraina

dincu

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat că zilnic primeşte mesaje pentru ca România să nu sprijine Ucraina, ”pentru că nu este treaba noastră”. Acesta spune că suntem cu toţii responsabili de soarta vecinilor nostri.

Vasile Dîncu a afirmat vineri la Timişoara, că a crezut într-o ”pace eternă”.

”Am crezut într-o pace eternă, am făcut o diplomaţie fără perspectivă şi am crezut, am ascuns răul care exista în această perioadă şi am crezut că totul va fi bine, nu va mai exista crimă, nu va mai exista război şi că lucrurile vor merge spre un progres pentru care nu trebuie să facem nici jertfe şi nici să acţionăm.

Răul poate să se banalizeze, răul se poate banaliza nu pentru că este ceva banal, ci pentru că poate fi făcut de oameni care la un moment dat nu înţeleg mersul lumii, care sunt robi ai unui sistem care în faţa problemelor evadează în ură. Ura, câteodată este o emoţie mai puternică care uneori uneşte mai mult decât iubirea (…)”, a declarat Dîncu, potrivit antena3.ro.

Ministrul Apărării a adăugat că primeşte mesaje zilnic, în care i se transmite ca România să nu sprijine Ucraina.

”Astăzi ne dăm seama tot mai mult că indiferenţa poate să ucidă. Ne lovim de o teorie care a apărut despre neutralitate. Primesc zilnic zeci de mesaje să nu sprijinim Ucraina pentru că nu este treaba noastră, că de ce să intrăm noi într-un conflict. Este treaba noastră a fiecăruia.
Sigur că totalitarismele au greşit atunci când au construit vinovăţii colective, găsind duşmani comuni, dar astăzi putem să spunem un singur lucru: nu suntem toţi vinovaţi, dar suntem toţi responsabili”, a declarat Vasile Dîncu.

Parteneri