• Home
  • Știri
  • USR cere demisia ministrului Apărării, Vasile Dîncu

USR cere demisia ministrului Apărării, Vasile Dîncu

dincu

USR solicită premierului Nicolae Ciucă să-l demită pe Vasile Dîncu din funcţia de ministru al Apărării Naţionale pentru declaraţiile cu privire la războiul din Ucraina.

„USR l-a chemat luni, în Parlament, pe ministrul Apărării, pentru a explica ultimele declaraţii cu privire la războiul din Ucraina, însă aşteptăm de la prim-ministrul Nicolae Ciucă să rezolve problema până atunci. Vasile Dîncu nu mai poate fi în fruntea unuia dintre cele mai importante ministere pe timp de război”, a transmis USR potrivit Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, şi-a exprimat speranţa că Dîncu nu va mai fi ministru până la începutul săptămânii viitoare.

„Am speranţa că Vasile Dîncu nu va mai prinde ziua de luni când ar trebui să vină în Parlament la ‘Ora Ministrului’, la solicitarea USR. Îi cer domnului Nicolae Ciucă să îl demită”, a declarat Moşteanu, citat în comunicat.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, că îl aşteaptă pe ministrul Dîncu să revină în ţară de la reuniunea ministerială a NATO pentru a avea „o discuţie foarte deschisă” despre opinia acestuia cu privire la războiul din Ucraina.

Parteneri