Ministrul Culturii explică de ce a numit-o pe Irina Rimes ambasador onorific al Zilei Constantin Brâncuşi

Ministerul Culturii a transmis, vineri, un comunicat, în care ministrul Bogdan Gheorghiu explică de ce a numit-o pe Irina Rimes ambasador onorific al Zilei Constantin Brâncuşi 2020.

“Dacă fiecare eveniment cultural s-ar promova doar în zona academică, pe canale nișate, s-ar adânci prăpastia între generații. Cultura nu trebuie să se adreseze doar unor nișe și nu trebuie consumată doar de elite. Am implicat în această promovare a zilei Brâncuși reprezentanți din medii diferite. Un exemplu este prezența la conferința de presă a scriitorului și criticului literar Alex Ștefănescu. Ceea ce ne-am propus s-a realizat. Toată lumea vorbește despre evenimentul Brancuși. Vrem ca tinerii să devină interesați și atrași de cultură. Vrem ca tinerii să devină consumatori de produse culturale. Vrem să colaboram cu modelele tinerilor care se bucură de încrederea și simpatia lor”, spune Ministrul Culturii, potrivit comunicatului citat.

„Astăzi, mediul online este principalul canal de comunicare pentru tineri și trebuie să ne adaptăm prezentului. Rolul Irinei este de a invita tinerii să-l cunoască mai bine pe Brâncuși”, se mai arată în comunicat.

Distribuie prietenilor

AMPress