• Home
  • Știri
  • Ministrul Culturii: „În zona culturală, România este o voce care contează în Europa”

Ministrul Culturii: „În zona culturală, România este o voce care contează în Europa”

romascanu 2

Lucian Romașcanu, ministrul Culturii și senator PSD, a efectuat o vizită la Bruxelles, unde a participat la Consiliul EYSC (educație, tineret, sport, cultură), la segmentul cultură și audiovizual.

Potrivit antena3.ro, în cadrul vizitei la Bruxelles, ministrul Culturii a avut o discuție cu vicepreședinta Comisiei Europene, Vera Jourova, în care au abordat poziția României referitoare la Media Freedom Act.

Principalele subiecte discutate au fost necesitatea asigurării tuturor garanțiilor pentru o presă liberă și protecția jurnaliștilor și a surselor lor.

„În cadrul ședinței Consiliului am avut două intervenții:

În prima, legată de Media Freedom Act, am reiterat cele discutate cu D-na Vicepreședintă Jourova și am avut bucuria să constat, în pozițiile celorlalți miniștri, susținerea punctelor de vedere ale României.

În a doua intervenție am susținut propunerea României de a înființa un Fond Cultural European dedicat patrimoniului, propunere ce a întrunit susținerea majorității colegilor miniștri ai culturii din UE. Urmează pași concreți pentru ca această idee sa devină lege la nivel european.

A fost un Consiliu de succes, în zona culturală România fiind o voce care contează în Europa”, a spus Romașcanu.

Parteneri