• Home
  • Știri
  • Ministrul Culturii: Suntem campionii pierderii patrimoniului prin conservare

Ministrul Culturii: Suntem campionii pierderii patrimoniului prin conservare

romascanu 2

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, afirmă că românii sunt ”campionii pierderii patrimoniului prin conservare” şi există ”o asemenea viziune strictă” în ceea ce priveşte prezervarea acestuia, încât nimeni nu se încumetă să investească în clădiri de patrimoniu.

„Vă spun despre patrimoniu un lucru extraordinar de rău. Noi suntem campionii pierderii patrimoniului prin conservare. Există o asemenea viziune strictă în prezervarea patrimoniului încât nimeni nu se încumetă să investească în clădiri de patrimoniu. Ca să iei un aviz de la Ministerul Culturii pentru a bate un cui într-o clădire de patrimoniu pierzi ani din viaţă. Avem acum prin PNRR nişte monumente care trebuia să fie avizate, mâine e deadline, astăzi abia am reuşit să trecem de comisie trei din şase, celelalte nu au mai vrut să mai vină. În primul rând ar trebui să avem şi o viziune asupra modului cum ne raportăm la patrimoniu. Eu aş opta pentru conservare prin dezvoltare, astfel încât să încurajezi investitorii să vină şi să bage bani”, a declarat Romaşcanu, marţi, la Palatul Parlamentului, la conferinţa „Protecţia infrastructurii critice”, potrivit Agerpres.

El a adăugat că unii oameni şi-ar fi dorit case de patrimoniu în Bucureşti, dar „au fugit” din cauza acestei conservări foarte stricte „care nu a făcut decât rău”.

Parteneri