Ministrul de Interne: Ghinion, domnule președinte, dar doamna premier nu va demisiona!

 

Ministrul de Interne, Carmen Dan, susține că Viorica Dăncilă nu va demisiona, întrebându-se totodată dacă președintele Iohannis ar mai fi cerut demisia premierului așa insistent, dacă ar fi fost vorba de un bărbat prim-ministru.
„(…) PSD este un partid puternic condus de Liviu Dragnea, un om care preferă să nu jignească, să nu mintă, dar care este determinat să pună în practică prin guvernul condus de Viorica Dăncilă un program de guvernare bine pus la punct. Viorica Dăncilă este o doamnă care a transmis de fiecare dată mesaje de echilibru din dorința de a exista măcar decență instituțională în ceea ce privește comunicarea dintre Palatul Victoria și Palatul Cotroceni. Atât președintele Camerei Deputaților, cât și premierul țării, au ieșiri publice în care comunică lucuri importante și adevărate! Ghinion, domnule președinte Iohannis, noi insistăm să guvernăm cu bună credință și bun simț!

Președintele României face, în schimb, cu totul altceva. Considerând că are monopol pe politica externă, ceartă premierul că și-a “permis” să iasă din țară fără acordul său și îi cere demisia.

Distribuie prietenilor

Ieri am asistat la alte atacuri la adresa guvernului, de această dată pe teme economice, președintele Iohannis prezentând informații trunchiate privind execuția bugetară pe primul trimestru din 2018, în comparație cu primul trimestru din 2017 și creându-și astfel ocazia să ceară demisia premierului pentru a doua oară în doar 10 zile.

(…) Ca senator în Parlamentul României, ca membru al Guvernului României, dar și ca femeie, mă întreb serios dacă președintele Iohannis ar fi fost atât de insistent în ceea ce privește demisia premierului, dacă acesta ar fi fost posesorul unui Cod Numeric Personal care să înceapă cu 1…

Ghinion, domnule președinte, dar doamna premier nu va demisiona!”, a scris Carmen Dan pe pagina de facebook.

Aurelia Apostol, AMPress