AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Ministrul Educației: 68% dintre școli și grădinițe vor începe cursurile cu prezență fizică. Vom verifica respectarea regulilor în școli

 

Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că 68 la sută dintre școlile și grădinițele din România vor începe cursurile luni cu prezență fizică, iar echipe de control vor verifica în toată țara cum au raportat unitățile de învățământ rata de vaccinare din rândul personalului.

„Părinții sunt responsabili pentru traseul elevilor către și de la școală. Părinții sunt responsabili pentru toate activitățile în afara școlii. Pentru tot ceea ce este în școală sunt responsabili profesorii. Pentru a asigura un mediu sigur, avem nevoie de profesori vaccinați. Profesorii sunt cea mai numeroasă categorie care s-a vaccinat”, a spus Cîmpeanu la postul B1 TV, potrivit hotnews.ro.

”În școli avem afișată rata de vaccinare, ceea ce nu avem nici în spitale, nici în tribunale, nici într-o altă instituție publică, doar în școli. Este un exemplu pe care profesorii îl dau” a declarat ministrul interimar al Educației.

„De luni vom verifica cu echipe de control în toată țara modalitatea în care s-a raportat rata de vaccinare. Vom verifica respectarea regulilor sanitare în școli”, a adăugat Cîmpeanu.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!