• Home
  • Prima
  • Ministrul Educației: Mă pronunț cât se poate de clar în favoarea deschiderii școlii cu prezență fizică, fără scenarii de funcționare

Ministrul Educației: Mă pronunț cât se poate de clar în favoarea deschiderii școlii cu prezență fizică, fără scenarii de funcționare

cimpeanu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu s-a pronunțat, marți, într-o conferință de presă, în favoarea începerii școlii cu prezență fizică, fără scenarii de funcționare.

„Mă pronunț cât se poate de clar în favoarea deschiderii școlii cu prezență fizică pentru toți elevii, fără scenarii de funcționare. Am dreptul să îmi manifest acest optimism (…) Nu sunt adeptul obligativității vaccinării (…) susțin importanța testării în școli, susțin importanța testării, cel puțin în cazul simptomelor”, a declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit stiri.tvr.ro.

„În aceste situații testarea este o datorie a statului, prin DSP, și nu a angajatului din sistemul de învățământ”, a adăugat ministrul Educației.

Cu privire la învățământul universitar, ministrul a spus că fiecare universitate are autonomie și poate lua măsurile pe care le consideră necesare. Universitățile au datoria să răspundă pentru siguranța studenților.

Parteneri