• Home
  • Știri
  • Ministrul Energiei: A fost înființat Comitetul interministerial al cărbunelui

Ministrul Energiei: A fost înființat Comitetul interministerial al cărbunelui

virgil popescu ministru economie 1

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat că a fost înfiinţat Comitetul interministerial al cărbunelui, care are ca obiectiv principal coordonarea implementării procesului de decarbonizare a sectorului energetic.

„La sfârșitul lunii iunie am adoptat Ordonanța de Urgență privind decarbonizarea sectorului energetic, un jalon din PNRR, având în vedere că eliminarea etapizată a centralelor electrice pe bază de lignit și huilă constituie un element de reformă al Componentei C6. Energie, din cadrul Pilonului I. Tranziția verde al Planului Național de Redresare și Reziliență.

Potrivit prevederilor din OUG prin decizia prim – ministrului nr. 435/23.08.2022 a fost înființat Comitetul interministerial al cărbunelui.

„Comitetul interministerial al cărbunelui are ca obiectiv principal coordonarea implementării procesului de decarbonizare a sectorului energetic potrivit angajamentelor asumate prin PNRR, Reforma 1, Componenta 6.”

Așa cum am transmis și ieri vom demara discuțiile cu CE inclusiv pe legea decarbonizării, pentru o nouă corelare necesară în actualul context de securitate”, a scris ministrul Energiei, vineri, pe pagina de facebook.

Parteneri