• Home
  • Știri
  • Ministrul Justiției, despre „Căminele groazei”: E un caz foarte complex. În scurt timp vom vedea soluția

Ministrul Justiției, despre „Căminele groazei”: E un caz foarte complex. În scurt timp vom vedea soluția

gorghiu unu doi 1

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, afirmă referitor la cutremurătorul caz al „azilelor groazei” că a vorbit cu șeful DIICOT despre acest dosar. „E un caz foarte complex. Am fost asigurată că, în scurt timp, vom vedea soluția în acest caz”, a adăugat ea.

„Sunt femeie, mamă, ministru al Justiției! Nu e calitate în care să nu mă revolt că toți acei bătrâni din centrele care azi fac obiectul unei anchete penale au fost maltratați, umiliți, lăsați înfometați, bătuți.

Sunt multe instituții care, în mod clar, nu și-au făcut treaba până acum. Și nu de ieri, de alaltăieri, deși rolul lor era tocmai acela de a verifica respectarea condițiilor legale instituite pentru a proteja viața și sănătatea celor vulnerabili.

Vor fi și răspunderi individuale, mulți se vor apăra, deși aveau obligația să iasă din umbră și să facă ceea ce era necesar, uman: să spună adevărul!

Am discutat astăzi cu procurorul șef DIICOT. În luna februarie a acestui an, dosarul a fost înregistrat la DIICOT, a fost o procedură accelerată într-un caz foarte complex. Sunt 26 de inculpați în acest dosar. Am fost asigurată că, în scurt timp, vom vedea și soluția în acest caz.

Toate instituțiile implicate în aflarea adevărului în acest caz au obligația să ofere societății răspunsuri, sa comunice transparent. Astfel de situații, cu bătrâni și bolnavi ținuți în condiții inumane, nu trebuie să se repete!”, a transmis, vineri, șefa Justiției din România, potrivit gandul.ro.

Parteneri