Ministrul Justiției: E vremea clarificărilor la DNA

 

Activitatea managerială a DNA și a Parchetului de pe lângă ÎCCJ este, în prezent, evaluată de către Inspecția Judiciară a CSM, a anunțat, luni, ministrul Justiției, Tudorel Toader.

”Prin raportul acela pe care l-am prezentat, referitor la anchetarea modului de adoptare a OUG 13, eu am tras un puternic semnal de alarmă vis-a-vis de activitatea DNA și am subliniat nevoia imperativă ca activitatea DNA să se desfășoare în limite constituționale.
Susținem cu toată convingerea continuarea luptei împotriva corupției, dar să reținem că asta nu înseamnă doar DNA, nu doar aplicare de pedepse, ci în primul rând prevenirea săvârșirii faptelor de corupție, urmând ca norma penală să fie ultima măsură”, a declarat Tudorel Toader, potrivit realitatea.net
”Am sesizat Inspecția Judiciară a CSM cu privire la înregistrările care au apărut în spațiul public. Am sesizat Inspecția Judiciară a CSM pentru a face evaluări de fond privind activitatea managerială la DNA și la Ministerul Public, Parchetul de pe lângă ÎCCJ. La cele două autorități n-au fost făcute evaluări de fond privind această activitate de zece ani de zile”, a afirmat ministrul.