Ministrul Justiției: Faptul că Dragoș Tudorache a fost făcut ‘un nimeni’ este absolut josnic

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat că aprecierile președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, la adresa noului ministru al Afacerilor Interne, Dragoș Tudorache, au fost ‘absolut josnice’.
„Faptul de a fi fost făcut ‘un nimeni’ de către cineva care a avut înalte funcții în statul român, cred că este absolut josnic. Dincolo de cariera pe care Dragoș Tudorache o are — și Dragoș Tudorache nu are nevoie de apărările mele—, cred că este o replică josnică. Și cred că este o replică care arată respectul unui om politic — care cred că e în politică din 1990 — față de un cetățean român. Dacă Dragoș Tudorache e tratat așa — când Dragoș Tudorache are un nume—, deci ca persoană e tratat așa, eu îndrăznesc să cred că orice român care are un nume și care n-a făcut o carieră politică și nu s-a învârtit în cercurile aerate ale politicii românești este pentru domnul Tăriceanu un nimeni. Ceea ce e grav”, a precizat ministrul Justiției, într-o emisiune difuzată duminică de Digi 24, notează Agerpres.
Ea și-a exprimat nedumerirea legată de faptul că la adresa membrilor unui Guvern tehnocrat sunt formulate multe atacuri la persoană, în condițiile în care Cabinetul a primit votul Parlamentului.
Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat pe 7 septembrie că nu a auzit de Dragoș Tudorache și că este „un nimeni”.
„Pentru mine este un nimeni. Despre un nimeni nu comentez nimic. N-am auzit de el, nu știu cine e, nu știu de unde vine. Am auzit că a lucrat pe la Bruxelles. Nu e o persoană cunoscută. Ce să comentez? Nu mă surprinde numirea”, a spus Tăriceanu.