AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a calificat drept o decizie “bizară” votul de vineri al majorităţii din CSM. Dragnea s-a declarat deţinut polittic

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a calificat drept o decizie “bizară” votul de vineri al majorităţii din Consiliul Superior al Magistraturii prin care a fost respinsă suplimentarea ordinii de zi a Plenului cu discuţii privind declaraţiile fostului lider al PSD Liviu Dragnea pentru a stabili dacă au afectat independenţa Justiţiei.

“Votul meu de astăzi (vineri – n.r.) din CSM a fost pentru apărarea independenţei Justiţiei în urma acuzaţiilor fostului lider PSD Liviu Dragnea, condamnat definitiv, care a executat o parte din pedeapsă în penitenciar şi care se consideră ‘deţinut politic'”, a declarat Stelian Ion, citat într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.

Potrivit ministrului, majoritatea din CSM nu a dorit să suplimenteze ordinea de zi cu solicitarea de apărare a independenţei autorităţii judecătoreşti atunci când este “ţinta atacurilor dezlănţuite ale unui condamnat definitiv”.

Liviu Dragnea a declarat joi, după ce a fost eliberat condiţionat din Penitenciarul Rahova, că se consideră deţinut politic.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!