• Home
  • Prima
  • Ministrul Mediului: În România, nivelul radiaţiilor este monitorizat permanent. Datele sunt în parametrii normali

Ministrul Mediului: În România, nivelul radiaţiilor este monitorizat permanent. Datele sunt în parametrii normali

radiatii 1

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunţat, sâmbătă, că nivelul radiaţiilor este parametrii normali, radioactivitatea fiind monitorizată în fiecare oră cu 58 de aparate de măsurare la nivel naţional.

„Radioactivitatea este monitorizată în fiecare oră cu 58 de aparate de măsurare la nivel naţional. Datele sunt la parametrii normali, ultima măsurare a fost sâmbătă la ora 10.

În România, nivelul radiaţiilor este monitorizat permanent prin Reţeaua Naţională de Supraveghere a Radioactivităţii Mediului (RNSRM), din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului (ANPM). Specialiştii din Laboratorul Naţional de Referinţă Radioactivitate lucrează non-stop astfel încât să se asigure o informare promptă a factorilor de decizie naţionali şi internaţionali, precum şi a populaţiei”, a scris ministrul, pe pagina de Facebook.

Centrala nucleară din Zaporojie, cea mai mare din Ucraina, a fost lovită în noaptea de joi spre vineri de bombardamentele ruse.

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a transmis că echipamentul esenţial de la centrala nucleară din Ucraina nu este afectat după incendiu.

AMPress

Parteneri