• Home
  • Prima
  • Ministrul Muncii, despre majorarea pensiilor mici: Este neconstituţional şi nelegal să mărim pensiile diferenţiat

Ministrul Muncii, despre majorarea pensiilor mici: Este neconstituţional şi nelegal să mărim pensiile diferenţiat

pensii

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a afirmat, miercuri seară, că pensiile nu pot fi mărite diferenţiat, acest lucru fiind neconstituţional.

Prezent, miercuri seară, la Antena 3, ministrul Muncii, Marius Budăi, a fost întrebat de o pensionară dacă ar putea majora pensiile mici, el afirmând că acest lucru nu este posibil.

”Este neconstituţional şi nelegal să mărim pensiile diferenţiat pentru că am încălca principiul contributivităţii, dar pentru pensia minimă am majorat-o cu 25% de la 1 ianuarie. Pentru pensiile mici avem aceste măsuri care se vor aplica până la sfârşitul de an, din două în două luni, vor intra în vigoare din iunie, se vor face imediat cum există posibilitatea, plăţile, nu va exista să nu se plătească şi să fie prinsă şi luna iunie, indiferent când se va face plata. Suntem în perioada de discuţii cu Comisia Europeană, ne închidem pe majoritatea discuţiilor, deci nu există probleme aici”, a declarat Marius Budăi, potrivit g4media.ro.

Ministrul Muncii a fost întrebat de un alt pensionar dacă ar putea trăi cu 1.700 de lei pe lună.

”Nu. Este aceeaşi întrebare pe care eu am adresat-o în deschiderea discuţiilor cu Comisia Europeană atunci când am justificat de ce strig de nebun, spuneau unii, că 9,4 nu este suficient. Am întrebat tranşant, direct, ferm, fără niciun fel de ezitare, pensia minimă este 200 de euro, salariul minim este 300 de euro, dragii mei comisari, dragii noştri europeni, aţi putea trăi cu 200 sau 300 de euro pe lună? Au pus capul jos şi au recunoscut că nu ar putea trăi cu aceşti bani”, a răspuns Budăi.

Parteneri