• Home
  • Prima
  • Ministrul Muncii, despre o posibilă minivacanţă de 1 iunie: Știu că mulți vor această „punte”

Ministrul Muncii, despre o posibilă minivacanţă de 1 iunie: Știu că mulți vor această „punte”

turcan 1

Românii care vor să fie liberi și luni, 31 mai, înainte de Ziua Copilului, 1 iunie, când va fi liber prin lege, își pot lua o zi de concediu, spune ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Turcan a fost întrebată, sâmbătă, dacă în acest an va fi acordată o zi liberă și luni, 31 mai, pentru a face „punte” între weekend și 1 iunie, care va fi marți, și este zi liberă prin lege.

„Discuţia este un pic mai delicată. Eu știu că multă lume şi-ar dori să existe această punte. Pe de altă parte, pot să își ia o zi de concediu. Există varianta legală de a-ţi lua o zi de concediu pentru a crea această punte.

Pentru industria turismului probabil că ar prinde foarte bine să poată oamenii să beneficieze de câteva zile libere, să acceseze serviciile turistice, dar varianta cea mai bună este aceasta de a-ţi lua o zi de concediu.

Nu am discutat lucrul acesta (n.r. – ca guvernul să decidă să fie liberă ziua de luni, 31 mai). Punctul meu de vedere este că aceasta e varianta cea mai bună, să îți iei o zi de concediu”, a afirmat Turcan, potrivit hotnews.ro.

Parteneri