Ministrul Muncii: Pregătim un proiect să existe opțiunea pensionării la 70 de ani

Ministerul Muncii urmează să pregătească un proiect de lege ce le va da cetățenilor posibilitatea să se pensioneze la 70 de ani. Soluția este valabilă pentru cei care doresc să își prelungească activitatea în câmpul muncii, pentru încă alţi câțiva ani, după termenul de pensionare.

„Vârsta de pensionare va fi atinsă într-un proiect pe care noi îl pregătim la minister şi pe care îl vom discuta cu partenerii sociali şi cu toţi cei care vor fi implicaţi – să existe opţiunea pensionării la 70 de ani şi această opţiune să fie cumulată cu optarea, după vârsta standard de pensionare, între pensie şi salariul la stat”, a anunțat Raluca Turcan, într-o conferință de presă, potrivit b1.ro.

Ministrul Muncii și Protecției Sociale a anunțat că salariul nu se va putea cumula cu pensia, iar decizia urmează să fie valabilă doar pentru angajații din sistemul de stat.

Distribuie prietenilor

„Fie pensie și opțiunea de a se pensiona la 70 de ani, fie să aleagă partea de salariu”.

Turcan a mai anunțat și că ministerul va începe recalcularea pensiilor în baza unei noi legi, iar în următoarele 18 luni vor fi evaluate cinci milioane de dosare de pensii.