Ministrul Pintea, scandal imens cu medicii. Intenție sau ”declarații prostești”?

 

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, se află în mijlocul unui scandal, insultănd cu voie sau ”prostește”, medicii tineri și nu numai.
. Ministrul afirmă că ”din păcate, în România, medicii nu sunt pregătiţi suficient în sistemul de educaţie. Practic, aparatura a luat-o puţin înaintea pregătirii resursei umane”. Ea a criricat examenul de rezidențiat care nu e destul de serios.
Declarația a primit replici: ” Aș dori să aflu pe ce baze este făcută, altfel ea compromite învățământul medical românesc, pe care, minor sau major, îl reprezint și eu. Este o ofensă anti-universitară care trebuie să-și găsească o solidă argumentație. Aș dori ca doamna ministru să-și compare propria contribuție cu aceea a învățământului medical românesc. Pot oricând participa la o confruntare în care să apăr învățământul medical românesc față în față cu doamna ministru” este mesajul scris de Bogdan Popescu, vicepreședinte al Colegiului Medicilor din Municipiului București.
Comentariile la postarea profesorului Bogdan Popescu sunt dintre cele mai dure pentru ministru, considerând că declarațiile ar trebui să aibă consecințe, fiind o ofensă adusă tuturor medicilor. Unii spun  că ar fi ”declarații prostești”.
Vezi mai mult pe DC News.ro