• Home
  • Știri
  • Ministrul Sănătății anunță extinderea capacității pentru îngrijirea persoanelor cu arsuri

Ministrul Sănătății anunță extinderea capacității pentru îngrijirea persoanelor cu arsuri

rafila

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat sâmbătă că lucrează la extinderea centrelor de tratare a marilor arși de la București, Târgu Mureș și Timișoara.

Acesta și-a propus să ajungă la 50 de paturi pentru arși în întreaga țară.

În cadrul unei conferințe de presă, Alexandru Rafila a subliniat că nicio țară din lume nu poate asigura în totalitate necesarul de paturi pentru persoanele cu arși în cazul unei catastrofe. Creșterea capacității de tratare a acestor pacienți necesită colaborări și parteneriate internaționale, dat fiind că o asemenea extindere nu este obișnuită în lume, mai ales din prisma necesarului de personalul calificat.

„Sunt în curs de extindere centre de mari arşi la Bucureşti, Târgu Mureş şi Timişoara, ultimul fiind în cel mai avansat stadiu, urmând să pună la dispoziţie 12 paturi. La nivel naţional avem circa 30 de paturi şi vom ajunge la 50 după finalizarea proiectului, inclusiv paturi pediatrice. Centrul de la Timişoara este cel mai avansat, aici s-a amenajat terenul (…). În cadrul Spitalului Judeţean Timişoara va exista această nouă clădire care va oferi 12 locuri noi. (…). Nicio ţară din lume nu poate amenaja atât de multe paturi pentru pacienţi arşi, care ar putea să deservească în caz de urgenţă, de catastrofă astfel de pacienţi şi trebuie să existe şi posibilitatea rezolvării la nivel naţional, dar şi prin parteneriate internaţionale. În curând vom semna un acord, în acest sens, cu guvernul belgian, pentru a exista o legiferare şi un mecanism predictibil pentru astfel de pacienţi, în caz de catastrofă”, a explicat ministrul, într-o conferinţă de presă, potrivit b1tv.ro.

Parteneri