• Home
  • Prima
  • Ministrul Tătaru: Anul școlar poate începe pe toate cele trei scenarii, cu precauții

Ministrul Tătaru: Anul școlar poate începe pe toate cele trei scenarii, cu precauții

recreatie

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit la DIGI 24 despre cele trei scenarii pregătite pentru ca școala să înceapă cu cât mai mulți copii.

„Noi vrem să se înceapă un an şcolar normal, faţă în faţă, cu un copil care să meargă la şcoală, dar dacă acum o săptămână specificam că, din cele 3.200 de localităţi, 2.826 erau într-o zonă verde şi atunci puteam merge la şcoală cu toţi copiii, trebuie să gestionăm mersul la şcoală şi cu capacitatea acestor şcoli de a asigura nişte norme de protecţie şi nişte reguli sanitare.

În condiţiile în care vom păstra o evoluţie favorabilă sau rămânem pe un platou, putem să ne gândim să avem cele trei scenarii pe care să le putem aplica la dispoziţia DSP, inspectoratelor şcolare judeţene, comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă adaptată la fiecare unitate, să putem gestiona prezenţa cât mai multor copii la şcoală cu precauţiile pe care le menţionam.

În condiţiile în care fiecare gestionează atât circuite, desfăşurarea orelor, a pauzelor în condiţii normale şi respectând acele reguli, putem spera că vom avea cât mai mulţi copii la începutul anului şcolar. Am stabilit reguli pentru toate scenariile în vederea aplicării acestor proceduri de începere a anului şcolar”.

Dincolo de pregătirile oficiale ale unor scenarii care presupun distanțare fizică (greu de obținut la copii), cla- se mai mici ca număr de școlari, sunt numeroși părinți care ezită să-și trimită copiii în aglomerația înstituțiilor de învățământ, considerând-o periculoasă. Copiii se vor comporta ca tinerii care au fost pe Litoral, spune un părinte din Brașov care preferă ”onlineul”, chuar dacă e defectuos.

Aurelia Apostol.AMPress

Parteneri