• Home
  • Prima
  • Ministrul Tătaru către PSD: Cum am ajuns ciuma Europei? Instigând să nu respectăm reguli

Ministrul Tătaru către PSD: Cum am ajuns ciuma Europei? Instigând să nu respectăm reguli

tataru cu masca

„În acest moment nu avem perspectiva unei stări de urgență, dar starea de alertă se va menține atâta timp cât vom reuși să gestionăm și vom vedea că mergem pe acea pantă descendentă. Nu m-aș gândi cam când ar putea veni o stare de urgență, m-aș gândi cum facem ca toți să ne respectăm partea noastră de treabă. La un moment poate ajungem la acea suprapopulare a terapiilor intensive care va însemna un semnal de alarmă.Dar mai există un agent economic care a beneficiat de relaxare, care își desfășoară activitatea, care ar trebui să fie în condițiile pe care le-am agreat. Ar trebui să le respecte. Și populația civilă ar trebui să le respecte. Atât timp cât avem aceste curente negaționiste, acea bagadelizare a celor 3-4 luni pe care le-am trecut împreună și în care toată lumea a respectat niște reguli, va fi destul de greu. Rămâne ca noi să aducem în imagine tot timpul ce se întâmplă și care e fața adevărată a infecției cu coronavirus. Trăim într-un moment dificil”, a scris ministrul Tătaru pe Facebook.

Da, e adevărat că multe țări europene nu ne mai primesc. Dar cine a dus la asta, cine a întors populația din disciplina responsabilă?

„Stăm și strigăm că am ajuns ciuma Europei. Cum am ajuns ciuma Europei? Nerespectând niște reguli sau instigând să nu respectăm niște reguli”, a spus ministru Sănătății, trimițând la postarea PSD care  spunea că „românii devin ciumații Europei”.

Totul se petrece pe un fond gălăgios în care numeroși oameni spun în continuare că pandemia nu există, că doctorii cer complicitatea ”chiar a morților” să semneze că au murit de cronavirus, ei murind călcați de mașină. Campania PSD, ALDE și Pro România continuă, la vedere sau discret pe cultivarea ideii care a prins la mulți că boala e o invenție și o conspirație.

D.Dumitru, AMPress

Parteneri