Ministrul Tudorel Toader propune despăgubiri de 5 lei pe zi pentru deţinuţii care …

Ministrul Tudorel Toader continuă acţiunile reparatorii pentru deţinuţi. Deținuții care au stat în condiții necorespunzătoare în penitenciar în perioada 24 iulie 2012 – 19 octombrie 2017 și care nu au beneficiat de legea recursului compensatoriu ar putea primi o compensație financiară de 5 lei pentru fiecare zi câștig neacordată, potrivit unui proiect de lege al Ministerului Justiției. 90.000 de foşti deţinuţi ar putea beneficia de aceste despăgubiri, în valoare totală de 70 de milioane de lei.

Potrivit proiectului de lege de compensaţiile financiare vor beneficia deţinuţii care au executat pedeapsa în condiţii necorespunzătoare, dar au fost eliberaţi mai devreme de 19 octombrie 2017.
„Art. 9.
(1) La calcularea compensației financiare se va proceda înmulțind zilele-câștig ce li s-ar fi cuvenit cu o sumă de 5 lei pentru fiecare zi-câștig neacordată. (varianta 1)
SAU
(2) La calcularea compensației financiare se va proceda înmulțind zilele-câștig ce li s-ar fi cuvenit cu o sumă de ………….. lei pentru fiecare zi-câștig neacordată. (varianta 2)”, se arată în documentul citat.

Citeste mai mult pe RTV.NET